Wednesday, August 5, 2009

:~ kpd calon2 UKRIDArian 09 ~: Tag dari Nur Faiqah Binti Abdul Rahman...




Post ini ditujukan khas untuk rakan2 yang bakal ke Universitas Kristen Krida Wacana (UKRIDA), Indonesia..Oleh kerana kelapangan masa yang banyak ditambah pula dengan penyakit FatinZol yang semakin menular..Maka idea pelik tapi benar ini telah perintis oleh Cik NuR FaiQah aR Rahman..Die nak buat posting yang ala2 tag2 orang..walaupun beliau tak reti sebab tak pernah buat pulak bende nih... Namun agak terer gak..menyediakan soalan2 berikut untuk dijawab oleh korang-korang yang berkenaan..Sekurang-kurangnya kita sume sama2 dapat berkongsi atau 'See' persediaan yang harus disiap siapkan sebelum tarikh berhantu itu nanti =)..Okay kawan-kawan~meh jawab soalan2 nie..HoW? cuma copy dan paste di blog masing2...ok~ cm FaiQah ckp ....apa yang penting?..KERJASAMA (^~^).

WaHiD..
IthNani...
Abdan,,,

1) Sudahkah anda listkan barang2 yang harus dibawa?
= Tengah PikiQ ag nih....tp yg penting pandai2 arrrr bawa diri nanti...~ ^~^

2) Apa persedian mental/fizikal yang anda dah lakukan time cuti ni?
= Tidoq sepuas2ny ...then, tekan tubi 1000 kali....Lari 2 Km... Setiap hari...~
(Nak Kuruskan Badan) =p


3) Belajar masak tak? Nyatakan antara masakan yg dah anda boleh praktikkan disana...
= Wah... mak aku cm leturer kelas memasak plak....~ tQ mak.....(^~^)

4) Ilmu apa yang korang rasa kene ada sebelum kesana?
= Ilmu agama...wajib nak pegi mane2 pon kene ade nih...walaupom masuk 'tandas'...
=Ilmu Kendiri...~ umm... ni mmg dah ade....nk kene Upgrade je kowt..~
=Ilmu Memasak..? Hurrmm....
=Ilmu bersosial...musti ade...~ Budi Bahasa Budaya Kita~

5) Berapa banyak beg yang akan diangkut? nyatakan saiznye..
= Ummm.... dlm 4 beg je kowt..termasuk beg Adidas aku tersyg semestinye~

6) Baju apa yang akan dipakai untuk ke kelas?
= ni tengok dulu....tp camne2 pom mesti kene pakai bajukan..~ ke tak?

8) Berapa bnyak kasut / sandle / selipar yg harus diusung ??
= Snikers 2 pasang....
=kasut kulit
=sandel

9) Adakah korang usung iron dan baldi sekali?
= Xkowt...

12) Bahan ilmiah yang penting ??
= al Quran poket aku....ni aku bawa selalu...except masuk jamban laa...~
=CamP BeLL...TidaKKKKKK~
=Buku Novel aku....(^_^)

13) Toiletries apa yg penting ??
= SyamPu - jenama Himalaya'
=Sabun - jenama Herbal Essence
=Pencuci muka - Jenama Nivea 4 men..
=Berus gigi - jenama Oral D

14) Alatan2 elektrik yang tidak boleh ditinggalkan...??
= Henset n charger...semestinye~
=Laptop tersyg..~
=[Home Theater...? apekah? nk bawak gak...~ Abah ckp...ko gile ke...? bek bwk awek balik umah lg bagOs... cepat2 carik..kawin cepat2...!!! kalau tak jgn harap nk balik~(kisah benar... abah aku
mmg sporting gile habis.....)]


15 ) Sudahkah anda prepare barang2 yang diperlukan di Indonesia?? (gmbar 20 keping, salinn etc..)
= Dah...tak nak pikiq ag..~

6 ) Dah ready ke kawan2?? Bersediakah anda meninggalkan bumi Malaysia tercinta?
= mmm...aku syg Malaysia...namun apekah daye...~


wish sayE kepada geng2 kalian :-





" Demi Masa, Sesungguhnya manusia sentiasa dalam kerugian...melainkan yang beramal soleh...dan yang sentiasa beringat-ingat kepada kebenaran dan kesabaran"



(Surotul Asr: Ayat 1-3)













2 comments:

imamuslim said...

hoho..naem!~ (^~^)

kau serius pegi menguruskan badan ke? haish~ kejelesan melanda nie..nk jogging gak la..haha =p

kau da hebat masak.so xyah blaja pon xpe..eh2,jgn lupe blaja masak rendang tau...nnt aku blehmintk kat ko je time raye..hehe..

last but not least..trime kaseh kerna sudi menjawab ..jazakallah =))

Naem said...

Heh..afwan~...aku siyes gle nih...dh semakin gemuk...(^~^)
aku xhebat sngat...sesungguhnya itu ade gak org len n geng unity len yg lebey pandai dr aku...=P

dan nasihat dri untuk aku sendiri ngan tuk korg...mase memasak tuh...selawat,zikir n doa la sket2supaye berkat...~